"Educar és anar més enllà, però amb la senzillesa del qui sap mirar les coses petites. No calen grans muntatges ni projectes molt ambiciosos, només cal escoltar. Bé… saber escoltar. Escoltar el que et diuen els infants.
Loris Malaguzzi

diumenge, 25 de maig del 2014

REMIDA, UNA GRAN CASA DE CREATIVITAT I REUTILITZACIÓ.


REMIDA entre de reciclatge educatiu de la ciutat de Reggio Emilia (Itàlia) basat en un projecte cultural que fomenta l’ecologisme, la comunicació i la creativitat i que promou la idea que els materials de rebuig poden ser recursos. El centre, creat fa més de deu anys,  recull materials i objectes, molts d’ells restes de producció d’empreses, que permeten reinventar-ne el seu ús i significat en mans d’escoles, institucions educatives i culturals. També ofereix tallers, cursos i exposicions.

Totes les escoles de Reggio poden anar a aquest centre a buscar material per utilitzar i investigar. La veritat és que és una gan sort i un gran projecte amb implicació de molta gent. Aquest fantàstic projecte s’ha estès per altres ciutats d’Itàlia, com Bolonya,  i d’arreu del món,  com Leederville a Austràlia. A Barcelona, l'A.M Rosa Sensat a creat RECREA amb l'objectiu de fer la mateixa funció.

               

Jo he tingutla sort de visitar els dos i la veritat és que són impressionants. Una cosa que em sorprén és la dimensió estètica que poden tenir aquells objectes que ja o serveixen o no es fan servir. Una bellesa que també veiem a les escoles de Reggio.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada